Senaste teve-intervjun 2015

måndag 16 februari 2015

Älskar du ljudböcker? Då är du som klippt och skuren för Storytel!

Jaha, så du puffar för Storytel!

Japp! Det gör jag och detta trots att jag själv hellre läser pappersböcker. Hehe ...

Jag ska berätta hur det gick till när jag (min naiva idiot) fick för mig att själv läsa in mina böcker. En hel del vet redan, men skriver jag ner det här så blir det förevigat och kanske kan någon lära sig något.

Jo, så här var det ... en skön försommardag åkte maken och jag ut till Högsbo industriområde. Vi hade tagit reda på att där fanns en studio som spelade in ljudböcker, och på den tiden var det cirka 10-20 CD-skivor i en kartong. Inte som idag antingen en CD skiva kallad för Mp3 eller direktnedladdning. I vilket fall som helst gjordes ett ljudtest med mig som inläsare och de tyckte jag hade mycket bra radioröst. Sedan kom vi till kostnaden och den var hisnande för mitt dåvarande egna förlag. Nej, sa vi ... vi får vänta med det här ...

Självklart var jag nedslagen när vi kom ut i det vackra härliga solskenet. Jag hade så hett eftertraktat att få mina deckare till ljudböcker för det var ju så det "stora" författarna hade det. Eller hur?

Åren gick och en dag fick jag äran att lära känna Krister Samuelsson som är ägare av Radio Bohuslän   En radiokanal som är helt fristående från politiska intressen eller annat och finansieras helt med reklamintäkter. Krister är en positiv innovatör och jag fick jobbet att prata in några slingor som lades in på programmet dagen efter och från måndag till fredag hördes min röst mellan musik och reklam på mornarna mellan 06.00 -10.00 och det var inte direktsänt vilka många trodde.








I vilket fall som helst så hade jag nu helt plötsligt tillgång till den apparatur som var nödvändig att producera ljudböcker. Och som jag sa tidigare hade jag fått beröm min trevliga radioröst och även som radiopratare i Radio Bohuslän. Sagt och gjort ... det dröjde inte länge förrän jag babblat in den första deckaren och i samma veva startade ett nytt företag upp och namnet är ... ja du gissar rätt Storytel! Detta härliga företag tog in mina egenproducerade ljudböcker och jag var superlycklig! Men ... ja det finns alltid ett men ... vilka rysliga recensioner jag fick ... ja, inte alla, men de flesta var allt annat än imponerade av att jag, författaren läste in mina egna deckare.

Vad jag hade glömt bort och naturligtvis borde ha gjort var att lyssna på en ljudbok med en riktig uppläsare. Hahahaha ... och när jag väl gjorde det ... ja då var det glasklart ... jag var kass! Min underliga dialekt, en blandning av västgötska och göteborgska med olika uttal på samma ord ... Vad kan det annat bli än en katastrof?

En dramatiker och fantastisk skådespelare som jag alltid beundrat och önskat mig i rollen som spaningschef Greger Thulin var och är Reine Brynolfsson och nu är han uppläsare av alla mina deckare och det är stort. Jättestort!


Vad som också ligger mig varmt om hjärtat är Storytels prenumeranter. De gav mig en ny chans! Det är bland det finaste man kan få som författare tycker jag. Därför vill jag mer än gärna puffa för Storytel och att du som älskar att lyssna böcker och slukar flera i veckan ska ta chansen att prova på Storytel för de har tusen och tusentals olika böcker, genrer och även på engelska. Bara en sådan sak.

Dessutom blev jag en av 27 nominerade i utnämningen till det "Stora ljudbokspriset" i deckargenren som går av stapeln den 2 mars i Stockholm. Jag blev inte en av de fem nominerade men det blev en av mina favoriter Carin Gerhardsen, så det ska bli jättehärligt att få vara med på glittergalan och hålla tummarna för Carin.
Du som vill vara med som gäst kan boka in dig här!

Så kanske vi ses!





Ramona