Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 februari 2010

Konstnärsknullandets maktmissbruk pågår och har pågått i decennier!

Igår presenterades den äldsta "nyheten" någonsin inom media.

Igår kom det: Skådespelare sextrakasseras!

Hej och hå, utan att ens ha varit skådespelare, visste jag att detta pågått i decennier. Fråga mig inte varför jag vet!

Solveig Tärnström, känner säkert de flesta igen som en av många duktiga skådespelare i bland annat, TV-serien Svenska Hjärtan av Carin Mannheimer. Solveig Tärnströms ord om sextrakasserierna var, när P1:s journalister intervjuade henne, angående att hon tackar för sig som riksdagsledmot för Centerpartiet, hahahaha, detta är en 40 år gammal nyhet...

I alla tider hyllades Ingmar Bergman för sina "fantastiska filmer" (i mina ögon, är de inte alls fantastiska, men det är min åsikt.) utan att Ingmar Bergmans kvinnohistorier kritiserades med ett enda ord. Varför inte det? Var det för att den ende som fick "ÖSA" pengar ur statskassan för sina filmprojekt var just Bergman. Hur många regissörer/kvinnor/män fick pengar till att göra film från 1950 talet fram till slutet av 1980?

Allt handlar till syvendes och sist om pengarna, the fucking money! Utan pengar, ingen film!

Kåta regissörer, skådespelare eller egentligen inom vilken bransch som helst förresten, men inom konsten, det vill säga skådespelaryrket, är det värre eftersom på teaterscenen/filmen ska det kyssas, smekas och då är det, utan kristallklara regler, inte svårt att se hur en del säkert passar på att kladda lite extra. Vill du ha en bra roll? Hej stumpan, sära på benen då! Eller är det en man: Ge mig årets orgasm och rollen är din!

Ingen vågar säga vem, var och hur, för det är lika med foten i aschelet.

Så vad ska man göra för att förändra?
Inte svårt alls faktiskt! Belöna den första som vågar anmäla, kvinna eller man, med att få göra en egen film, där kostnaderna blir våra, (skattebetalarnas), för om vi belönar ärlighet och straffar maktfullkomligheten, kan vi nå upp till det vi vill. Respekt för varandra! Lätt som en plätt faktiskt!



Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON